Васильківські митці тримають культурний фронт

В Україні немає сфери, яка не долучилася б до боротьби з російською агресією. Разом із військовим, гуманітарним та економічним, позиції тримає і культурний фронт.

Українські митці, культурні установи, аматорські та професійні колективи збирають кошти і допомагають ЗСУ. А ще боронять нашу ідентичність і наочно засвідчують світові,за що саме бореться наша країна. Розповідає, яку саме роль відіграє культура у цій війні. Саме зараз – це справді другий фронт.

Учасники зразкового аматорського вокального ансамблю «Зорепад»: Анастасія Данилюк, Ніна Бараненко, Віола Яцина, Наталія Марченко, Дарина Сметаніна, Крістіна Сіньогіна, Ярослав Данилюк; хореографічний колектив «Політ тіла»: Максим Панченко, Катерина Чередніченко, Дарина Півторацька, активно підтримують загальнонаціональну тенденцію, беручи участь у благодійних концертах та творчих марафонах на підтримку ЗСУ. На нашу думку, участь у таких проєктах – це наш особистий внесок у Перемогу! Це наш девіз! Саме цією метою означена наша активна участь у благодійних концертах.

Зокрема, ми працюємо із ГО «Відродження традицій – Дніпро» (керівник Віра Танська) та ГО «Збірна творчих колективів «На крилах традицій» (м. Дніпро, керівник Тетяна Харченко). За цей час ми взяли участь у чотирьох благодійних концертах.

Збирали кошти на потужний генератор для військової частини, на ремонт техніки та придбання запчастин, на потреби підрозділів територіальної оборони тощо.

Наші концерти улаштовуємо просто неба. Гарні пісні, танці та вірші збирають на площах чимало людей, а ті, своєю чергою, за наш талант та талант інших учасників донатять для українських воїнів. Виступаємо завжди з великим задоволенням.

У нашому репертуарі пісні,які народжені під час війни сучасними музикантами: «Стефанія», «Додому», «Незламна», «Живи», «Маємо жити», «ЗСУ», «Геть з України» та багато інших. Мої учні впевнені, що кожна зібрана гривня на потреби наших захисників наближає нас до жаданої перемоги. Віримо у Перемогу нашої країни, віримо ЗСУ!

У нашому творчому пориві нас активно підтримують батьки учасників, за що їм велика подяка і шана. Таким чином вони вчать своїх дітей бути патріотами, любити свою рідну землю і не втрачати власну ідентичність, берегти генетичну пам’ять поколінь. Хочеться подякувати організаторам за таку ініціативу, за те, що згуртовують біля себе кращі творчі колективи нашої області і роблять на сьогодні потрібну та життєво необхідну справу.

Наостанок хочу сказати, що такі концерти нам до душі. І доки буде у них потреба, доти будемо і ми брати у них участь з любов’ю до України, до ЗСУ, до життя.

Наталія Данилюк,

керівник зразкового аматорського

вокального ансамблю «Зорепад»

селища Васильківка