Яблука проти холестерину: що радять лікарі
Фахівці нагадують: якщо ви задумалися про рівень холестерину, варто почати регулярно додавати до свого раціону яблука.
Ці фрукти багаті на пектин і харчові волокна, які сприяють зниженню вмісту в крові «поганого» холестерину (ЛПНЩ) та водночас підвищують рівень «хорошого» (ЛПВЩ). Такий ефект зменшує атерогенність плазми й позитивно впливає на стан серцево-судинної системи.
Окрім цього, яблука містять кверцитин — речовину з вираженою протизапальною дією. Чим червоніший плід, тим більше цього компонента у його шкірці. Водночас головне — не колір, а регулярність споживання.
Фахівці радять щодня включати яблука у свій раціон, адже це простий і доступний спосіб підтримати здоров’я судин та серця.
фото з відкритих джерел


