Які овочі та фрукти не можна їсти взимку

Взимку наш організм особливо потребує вітамінів та корисних елементів для того, щоб боротися з вірусами. Однак, не всі продукти зберігають свої корисні властивості в холодну пору року. Про це повідомляє «Радіо24» з посиланням на портал feelgood.

Картопля. Лікарі не рекомендують купувати взимку картоплю в супермаркетах. При тривалому зберіганні вона втрачає абсолютно всі свої корисні властивості. Краще замінити її в зимовий період на крупи.

Томати. Жовтень – останній місяць в році, коли помідори ще приносять користь організму. Протягом зими та весни є шанси вживати насичені хімікатами томати, а це може вкрай негативно вплинути на стан вашого здоров’я. Краще замінити в холодну пору року помідори на сік.

Кавун. Звичайно ж, захмарні ціни на кавун взимку можуть вас зупинити від покупки цього фрукта. Однак, його часто додають до десертів у рестораціях та кав’ярнях. Взимку кавун просто перенасичений нітратами, тому слід відмовити собі у вживанні цього смаколика в холодну пору року.

Слива. Корисною вона є лише в сезон дозрівання. Якщо ви хочете посмакувати сливами — краще купіть собі чорнослив. Він не менш корисний, а кілька штучок можуть наситити вас на кілька годин.

Загалом, щоб не перейматися, які продукти можна їсти, а які ні – керуйтесь правилом, що кожен овоч та фрукт слід вживати в сезон його дозрівання. Тоді ви отримаєте максимум користі та будете впевненими в своєму здоров’ї.

Добавить комментарий