Які продукти ризиковано згущують кров

Вживання картоплі, бананів, солодощів і, навіть, деяких корисних продуктів може сприяти потенційно небезпечному згущенню крові, розповів серцево-судинний хірург Павло Володимиров.

Лікар нагадав, що згущення крові збільшує ризик виникнення тромбів та судинних закупорок, що ведуть до порушення кровопостачання найважливіших органів – серця та головного мозку. Наслідком таких порушень можуть бути інсульти та серцеві напади, повідомляє «Жіночий Світ«.

«Кров має рідку складову – плазму та форменні елементи – клітини. Баланс з-поміж них і визначає, наскільки кров розріджена чи навпаки. До згущення крові призводить зменшення кількості плазми», – зауважив Володимиров.

Також медик повідомив про існування низки продуктів, які сприяють згущенню крові.

Серед них:

  • Картопля.
  • Банани.
  • Цукор, всі солодощі.
  • Алкоголь.
  • Газовані напої.
  • Певна зелень: петрушка, кріп.
  • Грецькі горіхи.

За наявності таких хронічних порушень, як атеросклероз, цукровий діабет, варикоз, споживання названих продуктів повинно бути обмеженим або виключатися повністю.

Фото з відкритих джерел