Який найкращий перекус для зниження ризику передчасної смерті

Найкращим перекушуванням, що допомагає тримати під контролем різні стани, знижуючи при цьому ризик ранньої смерті, є яблука, повідомив відомий британський популяризатор медицини лікар Майкл Мослі.

Він вважає, що хоча і не існує ідеального продукту, який міг би гарантувати довге і здорове життя, деякі продукти все ж таки підвищують шанси уникнути передчасної смерті, пише “Жіночий Світ”.

«Від високого рівня холестерину до високого кров’яного тиску – яблука дозволяють контролювати різні стани: вони покращують кровообіг і роботу мозку, допомагають зменшити талію. На додачу до цих переваг вони також знижують ризик передчасної смерті, який скорочується на 35 відсотків», – розповів експерт.

За словами Мослі, одна з причин корисності яблук полягає в тому, що їхня шкірка насичена сполуками флавоноїдами. Будучи антиоксидантами, вони мають безліч корисних властивостей. Зокрема, недавнє дослідження показало, що вживання яблук зі шкіркою допомагає знизити кров’яний тиск, покращити здоров’я серця. Вчені, які представляють Інститут досліджень в галузі харчування Університету Едіт Коуен у Західній Австралії, виявили, що вживання одного яблука на день може знизити ризик передчасної смерті на 35 відсотків, а половинки яблука на день – на 20 відсотків.

Якщо говорити про флавоноїди, що містяться в яблуках, вчені уточнили, що щоденне споживання 500 міліграмів флавоноїдів було пов’язане з нижчим ризиком смертності від усіх причин серцево-судинних захворювань та раку.

Мослі додав, що яблучна шкірка насичена клітковиною і вітамінами, а також багата на сполуки, які називаються тритерпеноїдами, що мають протизапальні властивості. У лабораторних дослідженнях було показано, що вони допомагають боротися із раком у клітинах людини.

фото: з відкритих джерел