7 шкідливих звичок трудоголіків

Думаєте, що зараз все переробите, і в новому році встигнете ще більше? Вітаємо, ви трудоголік. Тим часом, відсутність відпочинку – це реальна загроза для здоров’я. Фахівці виділяють сім найшкідливіших звичок трудоголіків.

Жити в стресі

Звичку жити в стресі вважають однією з важливих причин у виникненні онкологічних, серцево-судинних захворювань, головних болів, безсоння і навіть ожиріння.

Звичка їсти на ходу

Здорова їжа, що включає складні вуглеводи, білки, фрукти, овочі необхідна для того, щоб зберегти ясність розуму. Постарайтеся відмовитися від фастфуду та консервів – вони містить багато солі, калорій, шкідливих жирів.

Звичка не висипатися

Навіть найбільш зайнятим працівникам потрібно спати 7-9 годин на день. Недосипання призводить до дратівливості, проблем з пам’яттю і концентрацією.

Мало рухатися

Щоб зберігати здоров’я, бадьорість і ясний розум, необхідно активно рухатися мінімум 30 хвилин в день.

Хворіти на ходу

Навіть якщо ви впевнені, що під час вашої відсутності буде шкода роботі, пам’ятайте: ви можете заразити колег, від хворої людини на роботі мало користі, а відпочинок допоможе вам швидше видужати.

Знімати напругу за допомогою алкоголю

У малих дозах алкоголь навіть корисний, але після важкого робочого дня краще замінити спиртне заспокійливим трав’яним чаєм, сеансом медитації або йогою.

Пропускати обстеження

Щоб запобігти хворобі або зловити її на ранній стадії, потрібно регулярно проходити профілактичні обстеження.

За матеріалами Good Housekeeping

Залишити відповідь