8 продуктів, які варто вживати після 40 років для підтримки здоров’я
Після 40 років особливо важливо звертати увагу на харчування, щоб підтримувати здоров’я та уникати вікових проблем. Ось 8 продуктів, які варто включити у свій раціон:
- Овес
Допомагає знижувати рівень «поганого» холестерину та запобігає розвитку атеросклерозу. - Вишня
Багата на антиоксиданти, допомагає запобігати подагрі та зменшує запальні процеси. - Мигдаль
Знижує рівень холестерину, покращує рівень цукру в крові та зменшує ризик серцево-судинних захворювань і діабету. - Риб’ячий жир
Омега-3 жирні кислоти допомагають знижувати кров’яний тиск та ризик аритмії. - Соя
Бореться з «поганим» холестерином і сприяє зміцненню кісткової тканини, особливо у жінок. - Помідори
Знижують ризик розвитку ракових захворювань і захищають артерії від атеросклерозу. - Молоко
Допомагає зберегти м’язову масу та підтримує здоров’я кісток завдяки вмісту кальцію. -
Курятина
Багате на білки дієтичне м’ясо, яке сприяє підтриманню м’язової маси та загального здоров’я.
фото з відкритих джерел