Медики назвали напій, який розслаблює краще ніж алкоголь

Розслаблення від алкоголю – це помилкова ілюзія, адже спиртне спочатку, дійсно, має релаксуючий ефект, але вночі порушує сон. А ось трав’яні збори і трав’яні чаї допомагають як слід розслабитися і зняти напругу. Пише «Жіночий світ».

За словами медика Вікторії Савицької думка, що алкоголь допомагає заснути, є не більше, ніж міфом. Алкоголь може допомогти “вирубатись”, а повноцінного відпочинку для організму не буде. Спиртні напої мають збудливу дію і робота мозку, як наслідок, порушується, що впливає на контроль мозку над іншими системами організму. Організм повноцінно не відпочиває і не набирається сил для подальшого дня.

Крім алкоголю, лікарі не рекомендують вживати перед сном шоколад, какао, каву, чорний і зелений чай, соки з вітаміном С і фреші. Всі ці напої бадьорять.

Найоптимальнішим напоєм перед сном є трав’яні чаї з м’ятою, мелісою, ромашкою, а також тепле молоко з медом.

Якщо у людини порушений сон, то перед трав’яним чаєм рекомендовано випити відвар з пустирником або валеріаною.

Пустирник має заспокійливу дію, знижує тиск, уповільнює серцевий ритм. Все це сприяє розслабленню тіла і хорошому засипанню. Крім того, настій пустирника зміцнює нервову систему.

Також допомогти міцно заснути допоможе настій з шишок і квіток хмелю. Ще він допоможе при неврозі.

У народній медицині багато століть приймають відвари меліси, чебрецю, цикорію, які також ефективно допомагають боротися з порушеннями сну.