Овочі, які блокують запальні процеси в організмі
Біль та скутість суглобів – перша ознака артриту. На жаль, від нього немає ліків, але ви можете полегшити симптоми та знизити ризик розвитку артриту, ведучи здоровий спосіб життя. Дослідження переконливо доводять необхідність включення хрестоцвітих овочів у свій раціон, повідомляє “Країна здоров’я“.
Брокколі, брюссельська капуста, білокачанна капуста, бок-чій і цвітна капуста є одними з кращих прикладів. Дані науковців свідчать про те, що природний компонент, який міститься в цих хрестоцвітих овочах, сульфорафан, пояснює цей ефект.
Сульфорафан блокує запальний процес і може уповільнювати пошкодження хряща при остеоартриті (ОА). Остеоартрит є найпоширенішим типом артриту. Ним страждають близько третини людей віком 45 років і більше.
Сульфорафан уповільнює руйнування хрящів у суглобах, пов’язане з болючим і часто виснажливим остеоартритом. У мишей, які отримували їжу, багату на сполуку, було значно менше пошкоджень хрящів і остеоартриту, ніж у тих, хто цього не робив.
Є деякі свідчення того, що дієти з високим вмістом овочів сімейства хрестоцвітих можуть запобігти розвитку ревматоїдного артриту.
фото із відкритих джерел