Вживання какао: переваги та недоліки

Какао позитивно впливає на стан судин і має інші плюси але деяким людям пити його потрібно з обережністю, констатує дієтолог Оксана Михальова, про це повідомляє “Жіночий Світ“.

Фахівець назвала плюси та мінуси какао. До безперечних плюсів напою належить високий вміст антиоксидантів – речовин із протизапальною дією. Ряд проведених досліджень показали, що такі речовини какао як флаваноли можуть знижувати кров’яний тиск практично нарівні з деякими гіпотензивними ліками.

“Какао розширює кровоносні судини і знижує артеріальний тиск”, – заявила Михальова.

Також какао допомагає знизити рівень «поганого» холестерину, що веде до розвитку атеросклерозу та ішемічної хвороби серця. Крім того, завдяки позитивній дії какао на судинну тканину та судини його вживання приносить користь ЦНС – захищає мозок від перевтоми та вікового в’янення, допомагає підтримувати емоційну стабільність, гарну пам’ять.

Говорячи про можливі мінуси какао, лікар нагадала, що напій зазвичай готується з використанням молока та цукру, і це помітно підвищує його калорійність. Людям із зайвою вагою, діабетом пити какао потрібно з обережністю.

Якщо людина збуджена, запальна, схильна до безсоння, какао може їй нашкодити через вміст кофеїну.

«Напій також стимулює вироблення шлункового соку. Людям із загостреннями захворювань шлунково-кишкового тракту пити какао потрібно дуже помірно», – попередила дієтолог.

Фото з відкритих джерел