Які продукти вживати при нестачі вітаміну С

Вітамін С – це те, що не слід упускати зі свого харчування, і особливо в зимовий сезон. Цей вітамін має масу цінних плюсів для організму, крім власне підтримки загального стану здоров’я організму. Хоча це не найкращі ліки від застуди, вітамін С може захищати від дефіциту імунної системи, серцево-судинних захворювань, проблем зі здоров’ям у вагітних, хвороб очей і, навіть, зморшок на шкірі. Допустимий верхній рівень споживання (або максимальна кількість, яку ви можете приймати в день, що, ймовірно, не завдасть шкоди) становить 2000 мг на день для дорослих. Рекомендований добовий рівень – 500 мг, про це пише «Жіночий Світ«.

Їжа – найкращий спосіб отримати всі поживні речовини. Поряд із вітаміном С ви отримаєте безліч інших вітамінів та мінералів, а також клітковину, якщо їсте фрукти, овочі чи інші продукти. Звичайно, максимум цього вітаміну знаходиться в цитрусових, на кшталт апельсинів, мандаринів та лимонів. Серед інших продуктів можна виділити такі:

Полуниця: вона відома своїми антиоксидантними властивостями, а також є добрим джерелом вітаміну С. Вітаміну С у ній міститься трохи більше, ніж в одному апельсині.

Гуава: екзотичне для українців джерело вітамінів, 100 г гуави містять 200 мг вітаміну С.

Ківі: одне ківі містить до 84 мг вітаміну С, а також інші вітаміни, такі як К та Е.

Надлишок вітаміну D призводить до утворення каменів у нирках.

Броколі: броколі підтримує загальний стан здоров’я організму, а також є добрим джерелом вітаміну С, допомагає відновлювати пошкоджені тканини та підтримує імунітет.

Налягайте також на дині, червонокачанну капусту, зелений та червоний перець, а також томатний сік.

Фото з відкритих джерел